HTML

Csináld magad játékok

Saját készítésű társas és egyéb játékok

Friss topikok

  • endberg: @extrem2002: én kézzel vágtam ki, szerintem annyira nem volt nehéz, lényeg, hogy elég jó és hoss... (2011.02.11. 12:46) Gezemice, a kártyajáték
  • endberg: Szia! Az oldalra nem szívesen raknék fel olyan játékról letölthető anyagot, ami kereskedelmi forg... (2010.12.21. 14:03) Felfedezős
  • goyamaduer: Nanu. Szuper kis blog, anno én égethető gyurmából gyártottam figurákat. Ez a fassbinder kapocs olc... (2010.11.11. 19:30) játékfigura egyszerűen
  • Valaki Innen: Remek blog, remélem lesz időd, rendszeresen postolni. Sok sikert! (2010.10.29. 11:15) Elindulok
  • endberg: Az ún. szürkekartonra gondolsz? Az nagyon jó, már én is csak arra dolgozom. Legjobb ha ötapadós et... (2010.10.28. 14:56) Pingviadal

Galibás göncök

2011.11.22. 14:51 endberg

galibasgoncok.jpg

 

 

Hamarosan bál lesz a palotában, de addig még össze kell gyűjteni a ruháravalót, és megvásárolni az áhított göncöket. Egy csúfondáros manó azonban megkeseríti a lányok életét...Társasjáték a kalandok, a kacagás és a shoppingolás világában.

 

 

Nagyobbik lányomnak feltettem a kérdést, milyen társast szeretne szülinapjára, mire azt mondta: Legyenek benne hercegnők, vagy szolgálók, meg bál, meg egy kis izgalom, meg mindenféle csinos ruhák!

Szólj hozzá!

Gezemice, a kártyajáték

2011.01.21. 00:16 endberg

A birtok határára furcsa szerzetek érkeznek. Befogadod őket, vagy továbbküldöd a szomszédba? Kihez költözik a Galád Gróf, vagy Barbár Benedek? Fantasy kártyajáték, egyáltalán nem komolyan.

 

 

 

 

A 2010-es karácsonyi projekthez egy nagyon egyszerű de nagyon ötletes kártyajátékot választottam alapnak. A No Thanks! egy aukciós kártyajáték, ahol a cél minél kevesebb és kisebb értékű kártya gyűjtése. A téma (mindenki kétségbeesetten próbálja a lapokat másokra kenni) sokféle feldolgozási lehetőséget rejt magában.

4 komment

Felfedezős

2010.12.06. 05:51 endberg

Bátor felfedezők kutatnak csillogó drágakövek után az ősi barlangokban. Mérgeskígyók, óriásskorpiók, lávafolyam, mérges gázok! Ki bírja cérnával a legtovább?

 

 

A tavalyi karácsony előtti nagy játékkeresés közben megakadt a szemem a Diamant című kis játékon. Már a kincsvadász alapkoncepció ígéretes volt, ráadásul kártya-alapú játékot kerestem éppen, úgyhogy nem is kutattam tovább. (ez persze nem igaz, egy csomó játékot végignéztem még, remélem egyszer majd azokat is megcsinálom)

2 komment

Címkék: csináld magad papír kincskereső gyurma üvegkavics társasjáték

játékfigura egyszerűen

2010.10.28. 15:42 endberg

Játékfigurát többféleképp készíthetünk. Ha valami tipikusan bábú forma figura kell, akkor vagy kiszedünk egy régi társasjáték-romból (ki nevet a végén) vagy vásárolunk a boltban fakopancs.hu/tarsasjatekok-tarsasjatek-babu-c-28_166.html , vagy magunk készítünk süthető gyurmából, sókerámiából, fából, stb.

Ha azonban valami nyomtatott/rajzolt figurát szeretnénk csinálni, úgy szükség van egy talpra, amibe azt beleállíthatjuk. Lehet ilyesmit boltban is kapni, sajnos nem nálunk, de még egyszerűbb csinálni. Nem kell hozzá más, csak egy egyszerű irodaszer, amit binder kapocsnak hívnak.

4 komment

Címkék: csináld magad tartozék papír társasjáték bábú

Pingviadal

2010.10.27. 11:35 endberg

 Pingvinek küzdelme a gazdagabb lakomáért! Csapatmunka, ravaszság, jégtáblák, madarak, halak és egyéb izgalmak! 

 

Olyan játékok után kutattam, amik jók egészen kicsik számára is, de nem bugyuták és nem a szerencsére épülnek. A Hey! That's my fish! (magyarul Halfogócska néven kapható) rögtön megtetszett, egyszerű és gyors játékmenetével, és jópofa alapötletével. Az egyetlen ami nem tetszett benne, az az eredeti játék kinézete, ezért megalkottuk a saját verziónkat.

2 komment

Címkék: csináld magad pingvin papír társasjáték

Fogd a malacot!

2010.10.25. 15:22 endberg

Visítva iszkoló malacka, egymással farkasszemet néző marcona kondások, izgalom, stratégia, akció... mindez egy játékban!

2007 karácsonyra elhatároztuk, hogy bátyám gyerekeinek saját készítésű társast adunk ajándékba. Miközben a boardgamegeek-et böngészgettem alapanyagért, találtam rá a Neutron című kis játékra, és rögtön tudtam, hogy ebből remek ajándék lesz a páromnak.

Szólj hozzá!

Címkék: csináld magad malac gyurma társasjáték

Elindulok

2009.11.03. 09:26 endberg

Gyakorló apa, nagybácsi, keresztapa lévén számtalanszor előfordul, hogy azon töröm a fejem, milyen új játékot mutathatnék a gyerkőcöknek. Elszánt internet-búvárként pedig nap-mint-nap találok valami újat, amit érdemes lenne megcsinálni. Ezeken az oldalakon egyrészt saját gyártmányaimat teszem közzé, hátha hasznos lesz valakinek, másrészt a neten található kínálatból szemezgetek.

1 komment

Címkék: csak szöveg

süti beállítások módosítása