HTML

Csináld magad játékok

Saját készítésű társas és egyéb játékok

Friss topikok

  • endberg: @extrem2002: én kézzel vágtam ki, szerintem annyira nem volt nehéz, lényeg, hogy elég jó és hoss... (2011.02.11. 12:46) Gezemice, a kártyajáték
  • endberg: Szia! Az oldalra nem szívesen raknék fel olyan játékról letölthető anyagot, ami kereskedelmi forg... (2010.12.21. 14:03) Felfedezős
  • goyamaduer: Nanu. Szuper kis blog, anno én égethető gyurmából gyártottam figurákat. Ez a fassbinder kapocs olc... (2010.11.11. 19:30) játékfigura egyszerűen
  • Valaki Innen: Remek blog, remélem lesz időd, rendszeresen postolni. Sok sikert! (2010.10.29. 11:15) Elindulok
  • endberg: Az ún. szürkekartonra gondolsz? Az nagyon jó, már én is csak arra dolgozom. Legjobb ha ötapadós et... (2010.10.28. 14:56) Pingviadal

Pingviadal

2010.10.27. 11:35 endberg

 Pingvinek küzdelme a gazdagabb lakomáért! Csapatmunka, ravaszság, jégtáblák, madarak, halak és egyéb izgalmak! 

 

Olyan játékok után kutattam, amik jók egészen kicsik számára is, de nem bugyuták és nem a szerencsére épülnek. A Hey! That's my fish! (magyarul Halfogócska néven kapható) rögtön megtetszett, egyszerű és gyors játékmenetével, és jópofa alapötletével. Az egyetlen ami nem tetszett benne, az az eredeti játék kinézete, ezért megalkottuk a saját verziónkat.

Megrajzoltam a halakat, a jégtáblákat és a pingvineket, majd gépen kiszíneztem őket, aztán mentek a színes nyomtatóba, öntapadós etikettre.

Hogy a lapkák elég strapabíróak legyenek, paszpartu papír alapra ragasztottuk, és a tetejére kapott még egy öntapadós fóliát, hogy a vizet is bírja. (a paszpartu vagdalás ollóval elég ízületromboló munka)

A legtöbbet azon agyaltunk, hogy hogyan álljanak meg a pingvinfigurák. Először fa talpat terveztem nekik, de aztán időhiányban a legegyszerűbb megoldást választottuk. Az eredmény nem rossz, de ma már máshogy csinálnám. (erről majd később)

A vastag papír és az öntapadós fólia szerencsére elég jó tartást ad a figuráknak. (a képeket már legalább egy évnyi használat után készítettem)

A dobozhoz sikerült találni egy masszív kartondobozt, erre került a kinyomtatott etikett, meg az öntapadós átlátszó. (Nagyjából ekkor érlelődött meg bennem a gondolat egy saját lamináló beszerzésére.)

Elég szorosan, de karácsonyra elkészült ez a játék is, és mint kiderült több korosztálynak is megfelel. Az egészen kicsik önfeledten etetik a pingvinjeiket, a nagyobbak már agyalnak azon, hogy hogyan szerezzenek meg minél több halat. A végén a halkupacok összeszámlálása pedig külön jó móka.

A picasan van még pár kép
és a letölthető szabály

2 komment

Címkék: csináld magad pingvin papír társasjáték

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekgyar.blog.hu/api/trackback/id/tr282402565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bithalver 2010.10.28. 14:47:09

Ha igazan kemeny papirt akarsz, vegyel konyvkoto lemezt (papyrus kft arulja). Van naluk 1 - 1.5 - 2 - 2.5 - 3 mm vastag papir 70x100cm-es tablakban; bo feleve vettem, akkor a 2mmm-es kb 210 Ft volt.

Teny, olloval ezt el nem vagod, sniccerrel is nyiszatolni kell rendesen, viszont kereskedelmi minosegu vegtermeket kapsz (ami ugyan nem elnyuhetetlen, de iszonyat tartos).

Sok sikert a jatekkesziteshez !

ps.: www.boardgamegeek.com/article/5242248

endberg 2010.10.28. 14:56:17

Az ún. szürkekartonra gondolsz? Az nagyon jó, már én is csak arra dolgozom. Legjobb ha ötapadós etikettre nyomtatom a képet, azt egyoldalasan lelaminálom, és úgy ragasztom a kartonra. Az így készült táblák teljesen profinak néznek ki, és atomerősek.

Linket köszi, kirakom oldalra!
süti beállítások módosítása